image.jpg

Huhhuh mikĂ€ viikonloppu ! Oli kyl niin raskasta kaikinpuolin, mut samalla niin antosaa! Eka jakso tĂ€st kuntoutuksesta ois ohi, ja fiilikset on aika hurjat. Helpottavaa tietÀÀ on se fakta et me tavataa kesĂ€llĂ€ uuestaan ja pÀÀstÀÀn purkaa meiĂ€n omaluomia tavotteita. TĂ€st ryhmĂ€st tuli ku toinen pieni perhe, perhe jossa mulla on paljon tukijoita ja monta rakastavaa Ă€itiĂ€. đŸ˜‰â€ïž NÀÀ naiset ja Ă€itihahmot on ÀÀrettömĂ€n vahvoi ja hienoi ihmisii, jokaselta löytyy omia heikkouksia sekĂ€ vastoinkĂ€ymisiĂ€, mut mĂ€ uskon ja luotan siihen et yhessĂ€ pystytÀÀn purkaa nĂ€it elĂ€mĂ€n epĂ€kohtia!

Eilinen pĂ€ivĂ€ oli tosi monipuolinen ! Aamu alko pikkusella lenkillĂ€ jĂ€rven jÀÀllĂ€, jonka aikana tehtiin erilaisia venyttelyharjotuksia, lumienkeleitĂ€ sekĂ€ avattiin myös ÀÀntĂ€mme maammelaulun muodossa! 😂 Ulkona liikkuminen toi mukavasti energiaa ja vastapainoa neljĂ€n seinĂ€n sisĂ€llĂ€ istumiseen ja pohtimiseen. PĂ€ivÀÀmme sisĂ€ltyi myös tunteiden tiedostamista maalauksien muodossa, se olikin erittĂ€in hyvĂ€ keino saada purettua ja avattua tunteita. Maalaaminen sanojen sijasta toi paljon erilaisia tunteita helposti kĂ€siteltĂ€viksi. Kerettiin myös kĂ€ydĂ€ ihanan kĂ€mppikseni kanssa tsekkaamassa pikasesti kylpylĂ€n altaat ja vesiliukumĂ€ki ! Vesiliikunta on kyl tosi hyvĂ€ liikuntamuoto, se on tehokasta ja turvallista;  vedessĂ€ ei voi kaatua. đŸ™đŸœ

Meil oli illaks hiukan erilaista ohjelmaa, meiÀn kÀyttöön oli varattu koko keilahalli nimittÀin ! Keilaus on kivaa ja helppoa, leikkimielinen skabailu piristÀÀ tunnelmaa ja nostattaa yhteishenkeÀ kummasti. MÀ nautin siit fiiliksestÀ kovasti, on hauskaa elÀÀ muitten innostuksen mukana ja kannustaa ja tsempata toisia! MÀ jouduin vaan huomaamaan sen ettei mun kroppa enÀÀ pysty samaan kuin ennen sairautta. MÀ jaksoin keilata puolisen tuntia, senkin aika huonolla menestyksellÀ. Mun jalat ei suostunu yhteistyöhön, enkÀ saannut keilapalloa ollenkaan heitettyÀ oikealla tekniikalla. Motoriset taidot, tasapaino ja lihasvahvuus on heikentyny merkittÀvÀsti ja sen kaiken seurauksena mÀ jouduin luovuttaa leikin jo puolessa vÀlissÀ. MÀ jouduin kysymÀÀn itseltÀni ettÀ jaksanko, ja jos jaksan mitÀ mÀ menetÀn sillÀ? Jos mÀ oisin hammastapurren keilannut koko tunnin, mÀ en ois vÀlttÀmÀttÀ jaksanu kÀvellÀ loppu iltana saati pysyÀ positiivisena. NiitÀ asioita on mietittÀvÀ ja tehtÀvÀ valintoja, tehtÀvÀ kompromisseja ! SitÀ se mun elÀmÀ nykyÀÀn on, kuulostaa ehkÀ terveen korvaan hullulta ajatukselta, mutta mÀ joudun tekemÀÀn valintoja mun jaksamisen perusteella. Kaikkeen ei enÀÀ riitÀ voimat.

Voimia siten kuitenkin riitti loppuiltaan, kun eksyttiin tanssiravintolaan istuskelemaan ja kuuntelemaan (katselemaan) bÀndiÀ paikallisen rumpalin pyynnöstÀ. Parit drinksut oli pakko ottaa, ja ilta venykin hiukan myöhÀseksi parien muuttujien ansiosta... Tuli sitte opeteltua pari uutta taitoakin; tanssiminen sekÀ pianon soittaminen. ( "Siksikö sitÀ nykyÀÀn kutsutaan?" ;)) Vanhempi herrasmies opetti mua tanssin alkeissa, ja pyörÀhtely tanssiparien seassa olikin hauskaa ja varmasti vielÀ hauskempaa katsottavaa! On kivaa hullutella ja poistuu siltÀ omalta mukavuus-alueelta, heittÀytyÀ ja elÀÀ hetkessÀ! Vaikka keilauksen suhteen olin joutunut kokemaan pienen takaiskun, tanssiminen vahvisti mun positiivista tunnetta ettÀ vielÀ mÀki pystyn ja mÀ nautin siitÀ kaikesta aidosti!

Kaikenkaikkiaan mielettömĂ€n antoisa ensimmĂ€inen kuntoutusjakso. Tuntui heti siltĂ€ ettĂ€ olen oikeassa paikassa, koska ympĂ€rillĂ€ oli aidosti vĂ€littĂ€viĂ€ ihmisiĂ€. MeitĂ€ yhdistÀÀ sairaus, mutta myös inhimilliset tunteet, epĂ€varmuuden tekijĂ€t ja suuret kysymykset. Jokainen on hakeutunut kurssille syystÀÀn, jokainen varmasti sai paljon evĂ€itĂ€ mukaansa tĂ€ltĂ€ viikonlopulta. MĂ€ oon erittĂ€in kiitollinen siitĂ€ et sain tavata nÀÀ ÀÀrettömĂ€n hienot naiset, ja ÀÀrettömĂ€n kiitollinen siitĂ€ ettei meiĂ€n tarina vielĂ€ oo loppunu: sehĂ€n vasta alkaa ! KesĂ€kuussa nĂ€hdÀÀn uudestaan! -pianonsoittaja Sara đŸŽč😘

(MeiÀn viimenen harjotus tÀnÀÀn oli palautteen antaminen toisillemme. Palautteena toimi pienet puupalat, mihin oli kirjotettu sanoja. Jokanen pÀÀs vuorollaan palautteen saajaksi, ja toiset antoivat hÀnelle yhden palan valitsemallaan sanalla. Se sana pysty merkkaamaan henkilön vahvuuksia, tai hÀnelle pystyi antamaan evÀÀksi kotiinviemisiksi kyseisen vahvuuden millÀ työstÀÀ fiiliksiÀÀn... Minun saamani palaute alla.)

image.jpg

<3 Ei voi muuta ku hymyillĂ€ ja kiittÀÀ nĂ€istĂ€ kauniista sanoista. â€ïžđŸ™đŸœ

image.jpg

Lumienkelit heti aamutuimaan oli huippu idea !

image.jpg

image.jpg

Illalla vedettii vĂ€hĂ€ nĂ€timpÀÀ seppĂ€lÀÀ pÀÀlle ! đŸ’ƒđŸœđŸ‘Ż

image.jpg

image.jpg

Kukin keilaa tyylillÀÀn? ;) Muthei jos lopputulos on tÀÀ, mikĂ€ettei??😘🎳đŸ’ȘđŸœđŸ†

image.jpg