Kivaa maanantaita kaikille ! Mä kirjottelen viimeisen kerran Savonlinnasta, tää on mun viimeinen maanantai täällä. Perjantaina lähtö takas Kouvolaan, omaan kotiin! Melkein kuuden viikon reissu on ollu aika ylä- ja alamäkeä, sekä oman elämän ja arjen minimointia.

Se mitä tästä reissusta on oppinut arvostamaan, niin nimenomaan arkea. Sitä ihan tavallista arkea, omine pienine heikkouksineen ja tylsine päivineen. Arjen ei pidäkkään olla mitään juhlaa tai älyttömiä suunnitelmia, arki on kaikkea sitä mitä teet normaalissa päivässäsi. Se sisältää varmasti paljon rutiineja aamusta iltaan, rutiinit aikatauluttaa sun päivän suunnitelmias. Hotellielämä kylpylähotellissa firman piikkiin saattaa kuulostaa hienolta mutta todellisuus ei ookkaa niin ruusuista.

Näitä juttuja mä kaipaan arjestani:

- Oma sänky! Omassa sängyssä nukkuminen on parasta, omalla tyynyllä ja peitolla. Hotellin tyynyt ei oo mitää parhaita, enkä muutenkaan nuku muualla yhtä hyvin kuin omassa sängyssä. Yöksi saat laitettua puhelimen lataukseen tutulle yöpöydälle, eikä sun tarvi ettiä pistorasiaa pitkin hotellihuonetta. Viel ku omasta sängystä löytyy joku jonka kainaloon nukahtaa, vie oma sänky voiton hotellista 6-0! Vaikkakin onhan se mukava nukahtaa huonekaverini Titan kuorsaukseenkin... ;-) (No ei titta kuorsaa, tuhisee vaan söpösti ! <3)

- Mä kaipaan aamuuni omaa keittiötä, omaa kahvinkeitintä, omia lapsellisia jogurttejani ja omaa rauhaa syödä aamupalani missä vaatetuksessa tahassa suoraan sängystä nousseena. Hotellissa sä joudut vaivautumaan alas asti aamupalasaliin, sä joudut pukemaan asialliset vaatteet päälle, etkä voi vaan hillua pelkässä aamutakissa hiukset sekaisin yön jäljiltä. Sä joudut jakamaan aamupalan monen muunkin aikaisen herääjän kanssa, sä joudut tyytymään siihen aamupalaan mitä kokki haluu sulle just sinä aamuna tarjota. Siis tottakai on ihanaa herätä valmiiseen aamupalapöytään ja aamupalan valikoima on ollu erittäin hyvä, mut tällee kuuden viikon jälkeen sekään ei enää tunnu yhtään luksukselta.

- Mä kaipaan omia vaatteitani. Uskotte varmaan et iha hirveest ei oo tullu käyttöö kesämekoille tai pinkeille ballerinoille?! Tääl vedetää niis kaapin huonoimmis vaatteis ja yleensäkkin koko viikko samoissa työvaatteissa. Illalla ei hirveesti muodista oo tietookaan, kun möllötetään collareissa ja hupparissa hotellihuoneessa. Töihin ei ees uskalla laittaa farkkuja, koska yhdet housut meni jo rikki ja housutkin on työpäivän jälkeen niin rakennuspölyssä ja muussa liassa että huhhuh. :D

- Ruoka. Mä niin kaipaan omatekoista ruokaa. Mä kaipaan niin jääkaappia! Meillähän ei oo täällä mitään kokkailumahdollisuuksia, ainoastaan minibaari hotellihuoneessa. Minibaarista kun ottaa sen tarjoamat juomat pois, saadaan just ja just eväämme sinne! Valmisruoat tulee jo korvista ulos, samoin kuin välipalakeksit ja viinirypäleet. Illalla työpäivän jälkeen ois varmaan ihan fiksua syödä jotain, mut eihän meillä ole täällä edes mikroa joten aika salaattilinjalla on illat mennyt. Ollaan käyty noin kerran viikossa syömässä ulkona, se on ollut pieni perinne ja piristys viikkoihimme.

- Vapaa-aika. Mä niiiiin kaipaan sitä että töitten jälkeen pääset KOTIIN etkä mihkään hotellille. Se että pääsee kotiin ja sen jälkeen on vapaus tehdä mitä itse haluaa, kuulostaa nyt niin kaukaiselta ajatukselta. Me tehdään täällä pitkää päivää, yli 10h, mutta se ei sinänsä haittaa yhtään mitään. Mutta tää vapaa-aika täällä saakelin vieraassa kaupungissa ja hotellissa, on aikamoista helvettiä. Niin turhaa ja ajantuhlausta. Mä kaipaan sitä että saan tehdä ruokaa, mä kaipaan sitä että käyn ruokakaupassa. Mä kaipaan sitä että voin nähdä ystäviäni ja mä kaipaan iltaisia ajeluita pitkin kaupunkia. Täällä ei oo mitään sitä, ei mitään rutiineja eikä arkea. Kaikki vapaa-aika on erilaista ja erikoista, kaikkea arjesta poikkeavaa. Se ei pitemmänpäälle oo yhtään mukavaa, ainoastaan rankkaa ja turhauttavaa.

- Ystävät. Mul on niin ikävä kaikkii mun kavereita !! <3 Mulla on ollu tän kuuden viikon aikana ainoastaan viikonloput aikaa, kun oon voinnu nähdä ystäviäni edes pikaisesti. Niistäkin harvoista päivistä mulla on mennyt aikaa muuttamiseen ja muihin pakollisiin asioiden järjestelyihin. Onneks mä tiiän että mun ystävät ymmärtää tän tilanteen, ja on olemassa mun elämässä vaikken heitä kerkeiskään yhtä usein näkemään kuin ennen tätä työkomennusta. "Todelliset ystävät ovat kuin tähtiä. Et näe heitä aina, mutta tiedät heidän olevan siellä." <3 Kohta voidaan taas vietellä iltakahveja ja shoppailureissuja ja leikkihetkiä ja kokkailuja ja herkkuhetkiä ja lenkkejä ja ja ja ja ! :)

- Kouvola. Ei ikinä uskois et joku sanoo näin, mut mul on niin ikävä Kouvolaa! Kouvola kaupunkina ei tunnu mitenkään erikoiselta, mut iha oikeest se on just jees! Siel on loppujenlopuks aika paljon kaikkea, hienoja saleja, kauppoja, elämää! Kouvolalaiset tuntuu myös tän keikan jälkeen hirveen fiksuilta ihmisiltä, mitenkää savolaisia dissaamatta mut mut... :D

Tiivistettynä: Mul on ihan hiton ikävä arkea! Sitä on oppinu arvostamaan ja ikävöimään arkisia asioita niin paljon! Onneks pääsen takas omaan arkeeni heti tän viikon jälkeen. Tää reissu on ollu älyttömän hieno kokemus, ja varmasti palkkapäivänä hymyilyttää. Mutta mikään summa ei korvaa sitä, mitä on joutunu menettää tän hotellielämän takia. Silmät on ainakin auennu sille kaikelle ihanalle mikä kotona odottaa, ja tää ikävän tunne sydämessä erästä henkilöä kohtaan on ihan käsittämätön. Miten jotain ihmistä voi ikävöidä näin kovasti!? Tää on ollu aika koettelemus, mutta myös palkitseva ja opettava tauko omaan elämään. Asiat on saannu uuden tärkeysjärjestyken ja ainakin oppi arvostamaan arkea sellaisenaan; siivouspäivineen ja koirankarkailuineen. Arjen pienet ilot muuttuu tuhatkertaisiksi tän reissun jälkeen, sekä ikävöinti sai ihan uuden käsitteen.

Onneks on olemassa maraton-puhelut ja koodailut. Onneks on olemassa Titta ja Jasse, ne ketkä on jakanu tän kaiken mun kaa. Ollaa yhessä selvitty hajoamisista, lähetyslistoista, yksiköistä, lavoista, hyllyistä, oudoista savolaisista, turvakengistä, tuntemattomista miehistä ketkä lähetin hakee jassee kaljalle, tinder-hulluista, ajomatkoista... Joten KIITSA täst kokemuksest, mut voin puhua kaikkien meidän puolesta kun sanon: IHANA PALATA PERJANTAINA ARKEEN !!! <3 - kohtakotona-Sara

image.jpg

Hotellihuoneessa on niin mukavaa... :-)

image.jpg

Automatkoina Titta on toiminu DJ:nä ja musiikkina on huudatettu ainakin: Antti Tuiskua, Robinia, Aknestikkia, TikTakkia, Nylon Beattia, Gimmeliä... Jassest onkii kuoriutunu aikamoinen laululintunen ja biisikärpänen ! ;)

image.jpgimage.jpg

Viime viikolla käytiin vähä tuhlaamas aikaa ulkona syöden ja jätskeillä käyden !

image.jpg

Titta on pahis. ;-)

image.jpg

Viikonloppuna kerkes hetken möllöttääkkin.... :)

image.jpg