Jihuu se ois nyt niinku kesäloma! :) Mulla on nyt koko toukokuu kesälomaa, sitten palaan kesäkuussa muutamaks viikoks töihin (jos kunto sallii) ja juhannuksesta alkaa mun äitiysloma. Tää loppuraskaus on mennyt älyttömän nopeasti ja loppu jo häämöttääkin! Jos Urppa päättäis syntyä nyt, olis selviytymismahdollisuudet hänelle yli 90%. Silleen voi siis huokaista helpotuksesta, mutta toivotaan kuitenkin että hän köllöttelee vielä masussa vähän pidempään.

Me mietittiin ja punnittiin vaihtoehtoja kauan lähdetäänkö tänä keväänä etelän lämpöön, vaiko ei. Taloudellisesti ei ehkä ollut järkevin ratkaisu tehdä myönteinen päätös etelämatkan suhteen, mutta tunteet vei voiton. Viimenen mahdollisuus kuitenkin siihen kun päästään vielä helposti kahdestaan reissuun. Myöhemminkin tottakai päästään, ehkä hiukan erilaisella kokoonpanolla tai sitten hoitopaikan myötä. Noh nyt kuitenkin nautitaan vielä kahdestaan lomailusta, ja torstaina aamuyöstä suunnataan Turkin lämpöön! 

Oltiin aika Sherlockkeja ja vietettiin tuntikausia etsien halvimpia matkoja, parhaimpia lentoja ja kattavimpia hotelleja. Kriteereinä oli lyhyt lentomatka, lämmin matkakohde, lyhyt matka lentokentältä hotellille, all inclusive hotelli hyvällä paikalla... Ja semmonenhan me löydettiinkin Turkin Antalyasta ! Siellä ei ollakkaan vielä käyty, mutta ollaan kuultu ihania tarinoita kauniista satamasta, halvasta hintatasosta sekä Turkin hellekeleistä.

Hiukan vaati erikoistoimenpiteitä lähtä masun kanssa matkalle, lentoyhtiö vaati raskaustodistuksen sekä lääkärintarkastuksen ennen lennolle lähtöä. Tämäkin oli hyvin lentoyhtiöstä riippuvaista, jotkin yhtiöt vaativat todistuksia pieniltäkin raskausviikoilta asti ja jollain oli todella tarkat rajat mihin raskausviikoille asti saa kyseisellä lentoyhtiöllä lentää! Eli siis näitten kanssa saa kyl olla tosi tarkkana että selvittää etukäteen vaadittavat dokumentit lentoyhtiölle, koska ei olis kiva jäädä lentokentälle ruikuttaa masunsa kaa kun ei päästettäiskää lennolle.

Mie selvitin nää seikat jo ajoissa, infosin lomastamme neuvolaa ja neuvolatäti laittokin mut samantien neuvolalääkärille joka kirjoitti mulle todistuksen että saan lentää. Neuvolalääkäri teki mulle sisätutkimuksen ja selvitteli terveydentilaani, raskaudessani ei ole ollut mitään poikkeavaa eli esteitä lentämiselle ei löytynyt. :) Lääkäri kehoitti ostamaan tukisukat lennolle, vähentäisi näin jalkojen turvotusta ja parantaisi jaksamista! Onneksi lentomme ei ole kuin alle 4h, eli mistään maailman toiselle puolen -lennosta ei ole kyse. En kyllä ehkä sellaiselle matkalle uskaltautuisikaan enää näillä viikoilla...

Lomastamme on tulossa mahdollisimman rento ja tarkoituksena vaan nauttia ja kerätä voimia tulevaan! Kunnon löhöloma siis. Siksi all inclusive sopii meille erittäin hyvin, ei ole mitään tarvetta poistua hotellin ulkopuolelle jos ei halua. Ruokaa ja juomaa löytyy joka hetki hotellilta, joten ainakaan mitään ruoanetsimis-reissuja ei tarvi lähteä suorittamaan. :D Voi vaan maata aurinkotuolissa siemaillen drinksuja ja välillä pulahtaen altaaseen... Ihanaa !

Ms-tauti kans tuki näitä meiän valintoja; kaikkea mahdollisimman helppoa lomalle. Antalya kohteena valkkaantui senkin mukaan koska kaupungissa on lentokenttä, mistä on vartin matka hotellille. Siirtymään ei mene siis aikaa eikä energiaa, mahdollisimman helppoa! Taksilla päästään nopeasti ja edullisesti hotellille ja se on siinä. :) Lentomatkan jälkeen on todella rasittavaa matkustaa vielä tuntikausia kohteeseen, etenkin jollain bussikyydillä mikä kiertää montamonta hotellia ennen omalle hotellille pääsyä. Tälleen masu pystyssä sekä hiukan vammaisena kaikki tälläset pitkät siirtymät eivät ole niin yksinkertaisia tai helppoja. Minimoitiin siis tälläsetkin vaikeudet kohdevalinnalla ja omilla taksikyydeillä! 

Kohteessa on hyvä ottaa huomioon ruokajutut, ettei tule syötyä mitään kiellettyä tai raakaa tai huonosti valmistettua. Yleinen hygienia on myös otettava huomioon, kaikkialla ei niissä olla kuitenkaan yhtä tarkkoja kuin Suomessa! Auringolta on suojauduttava ettei polta itseään auringosta nauttiessaan. Nesteytys pitää muistaa jotta välttää huonoa oloa ja nestehukkaa. Odottavan äitin kroppa kerää ihan eri tavalla nestettä joten lämpö ja riittävä nesteytys täytyy huomioida. =)

Lennolle tehtiin check-in jo ajoissa, mikä mahdollisti istumapaikkojen varaamisen ennakkoon. Itselleni varasin käytäväpaikan koneesta, jotta kulku vessaan sujuu helposti ja muita häiritsemättä. Kävelykeppini otan myös matkaan mukaan, se luo turvaa kävelyyn vaikka selkäkivuista ollaankin jo aikalailla parannuttu! *koputtaa puuta* Kuitenkin päivien rasitus ja lämpö tekee tehtävänsä ja korostaa ms-taudin oireita, joten voin jo aavistaa että kävelyni vaikeutuu iltaa kohti ja kepin avulla pääsen edes hiukan sitten liikkumaan. :) Finnair ei vaatinut ennakkoilmoitusta kävelykepistä mutta muista apuvälineistä lennolla ilmoitus olisi pitänyt tehdä!

Otin myös matkavakuutuksen itselleni ja Urholle ! Se kattaa minut ja myös jos tulisi jotain yllättävää lääkärikäyntiä vauvan takia. Uskon kuitenkin että kaikki menee ihan loistavasti ja babykin nauttii lämmöstä, rentoutumisesta ja hyvästä ruoasta!

Joten siis Adios ja kuulutaan matkan jälkeen! :) Kerron sitten miten meillä meni vauvamasun kanssa reissussa! Suomenkin säät hellii, joten nauttikaa aurinkoisista päivistä! -Sara

 

Alla vähän pakkailun fiiliksiä ja mekkojen testailua... :D Niitä tulikin reissuun mukaan varmaan yli 20! Mekko on kuitenkin niin helppo asu ja ihana pitää päällä vauvamasunkin kanssa. :)

IMG_20180508_201252.jpgIMG_20180509_143659.jpgIMG_20180507_105912.jpgIMG_20180507_212012.jpgIMG_20180506_153559.jpg