Moikka muruset ! =)  Ihanaa kun plussakelit on yltänyt Suomeen ja kelit on alkanu lämmetä, tulee ihan kevätfiilis ! Vaikkakaan toi sulava luminen maisema tai loskakelit ei oo mikää ihan mun lemppari, mut se tietää silti lämpösempii kelei ja tulevan kesän lähestymistä!

Tästä keväästä tulee kyl todella mielenkiintoinen, kaikenlaisia pieniä sekä isompiakin asioita on tapahtumassa. Yks kiva seikka täs maaliskuus on kuntoutusjakso minne päästiin Manun kanssa! Avokuntoutus Aksoni järjestää parikurssin Imatran kylpylässä, kuntoutuskurssi kestää pidennetyn viikonlopun torstaista sunnuntaihin sisältäen täyshoidon. Mutta tää ei oo (valitettavasti) mitään lomailua, vaan kuntoutusta (iltasin vapaa-ajalle jää silti hiukan aikaa). Kuntoutusta mihin pariskunnat joista toinen sairastaa ms-tautia pystyivät hakemaan. Meidät valittiin viiden muun pariskunnan lisäksi kuntoutuskurssille, oon siitä tosi iloinen koska hakijoita kurssille oli paljon! =)

Tää hiton sairaus koskettaa niin montaa muutakin lähipiirin ihmistä kuin vain itse sairastunutta. On kyl välil ollu parisuhdekkin koetuksella ihan vaan tän sairauden takia. Oireet on niin yksilöllisii ja moninaisii, niitä ei pysty ennakoimaan eikä niihin pysty kuin jossainmäärin varautumaan. Mä tiiän että kestetään ne kyllä käsikädessä, mutta kyl se aikamoisia hermoja välillä vaatii. Ei oo kaikista helpointa olla suhteessa sairastuneen kanssa, asua hänen kanssaan, jakaa arki hänen kanssaan ja kaikki arjen ongelmat. Tähänkin asti ollaan selvitty ja tiedän että jatkossakin selvitää, vaikka kommelluksiltakaan ei tulla säästymään. ;)

"Parikurssin tarkoituksena on keskustella ja pohtia sairauden vaikutuksista parisuhteeseen, vahvistaa parisuhdetta, kehittää kommunikaatiotaitoja puolisoiden välillä ja löytää uusia keinoja selvitä sairauden kanssa. Yhdessä toimiminen on oleellinen osa parikurssia. Työskentelymenetelminä käytetään ohjattuja ryhmä- ja parikeskusteluja sekä toiminnallisia ryhmätyömenetelmiä." - Tässä suora lainaus kurssin infosta. Tiedän että kuntoutuksesta tulee henkisesti raskasta, mutta uskon että se vahvistaa suhdettamme entisestään! Myös päivään suunniteltu ohjelmamme on pitkä, aikaisin hereille ja iltaa asti ohjattua aktiviteettia. Odotan tätä kuntoutusta  todella innolla, sen tuomia keskusteluja, ohjelmia, vertaistukea ja uusia tuttavuuksia ! Niinkuin aiemminkin olen sanonut vertaistuki on ihan parasta lääkettä, se on sitä tärkeintä tukea niin sairastuneelle kuin kumppanillekkin. :) Samassa tilanteessa olevat pariskunnat kuitenkin ymmärtävät ja samaistuvat arjen ongelmiin eritavalla kuin terveet, väheksymättä ei-vammaisten tukea. Se on vaan niin eri asia puhua henkilöille ketkä sairastavat samaa sairautta kuin sinä itse, ja elävät sen kanssa joka päivä.

Tälläistä siis ainakin tulossa tässä kuussa! Kiva saada arkeen hieman paussia ja päästä vaihtamaan maisemaa. Kuntoutusjaksolta onkin sitten hyvä jatkaa talvilomaviikolle! Sinne ei olla vielä keksitty tai varattu mitään reissuja tai tekemistä, mutta tiedän loman lähestyessä suunnitelmienkin kypsyvän. Varmaan joku kiva pk-seudun reissu ainakin tehdään ja nautitaan vaan vapaa-ajastamme kotona. Kotonakin löytyy aina niin paljon niitä rästihommia mitä voi sitten hyvällä ajalla lomalla hoitaa !

Maaliskuuta jatketaan siis hymyssäsuin eteenpäin. Odotan innolla tulevia asioita, niitä on mukava päästä jakamaan kanssanne! Myös oman olon ja jaksamisen spekulointi kuuluu asiaan, eihän tämä sairaus kuitenkaan malta olla yllättämättä erilaisine oireineen. Yks alustava luonnos ens viikon blogi-tekstistä on jo tehty, toivon että pääsen sen julkasemaan ensi sunnuntaina! Siihen asti byebye, nautitaan kevään ekoista lämmittävistä auringonsäteistä ja muistetaa pitää itsestämme ja läheisemmistämme huolta. <3 -innostunut Sara


IMG_20180304_132502.jpg

Kevään väri on keltanen ! :)

IMG_20180301_145332.jpgIMG_20180305_144922.jpg

Nasu tykkää köllötellä äitin vieressä ja oli todella ylpeä ja innoissaan uusista pehmoleluistaan. ;) 

IMG_20180305_182629.jpg