No haudihau kaikki ihanat ! :) Aattelin vähä päivitellä loman kuulumisia ja miten vammasella menee. 

Mehän oltiin viikko Turkissa ! Tultiin eilen sieltä kotiin. Loma oli aivan ihana, niinkuin lomakohdekkin. Meiän reissu meni ihan loistavasti, lukuunottamatta pieniä yksityiskohtia.. ;D (Niistä luvassa myöhemmin)

Kohteena oli siis Turkki ja Siden kaupunki. Me oltiin valkattu hotelliksi Diamond Premium All inclusive hotelli. Hotellivalinta meni oikein nappiin kaikin puolin ! Hotelli oli todella siisti ja älyttömän iso. Se oli rakennettu vuonna 2015 ja sen kyllä huomasi, huoneet olivat todella moderneita ja allas-alue kimalteli uutuuttaan. Ulkoaltaita oli yhteensä kolme, yksi sisäuima-allas sekä allas erilaisine liukumäkineen. Mä uskaltauduin yhteen niistä, siihen iisimpään mutta Manuhan kokeili niitä kaikkia! :D Hotellissa oli myös yökerho, monia eri kahviloita, shoppailukatu kauppoineen, ruokakauppa, spa-osasto, kuntosali, alacarte ravintoloita, paljon erilaisia baareja.... Joten siis hotellilla aika ei kyl käynnyt tylsäksi, tekemistä ja kateltavaa kyllä riitti! 

All inclusiveen kuului kyllä kaikki mahdollinen. Joittenkin hotellien täyshoitoon ei kuulu drinksuja, mutta meidän hotellilla kuulu kyl kaikki coctailit ja viinit ja kaljat ja alkoholittomat drinkit ja virvotusjuomat ja kahvit ja teet ! :D Se oli kyl hyvä juttu ni pääs testailemaan erilaisia drinkkejä eikä tarvinnu kyl kyllästyy valikoimaan ikinä. Minibaarin sisältö myös kuului hintaan! Se täytettiin erikseen joka päivä vedellä, virvotusjuomilla ja oluella. Se oli kiva lisä jos jano yllätti eikä jaksanu poistua huoneesta alakerran baariin. ;)

Ruokailuja oli kokoajan, eikä todellakaan voinnut sanoa että olisi tullut nälkä! Oli kyl helppo ryömiä aurinkotuolilta snack-baariin syömään hamppareita, ranskalaisia, pizzaa ja muuta pientä suolaista eikä tarvinnut lähteä hotellin ulkopuolelle etsimään jotain ruokapaikkaa. Ruoat olivat muutenkin tosi hyviä, ja valinnanvaraa oli erittäin paljon! 

Säät suosi kyl meitä. :) Viitenä päivänä kuudesta oli 27 astetta myöhään iltaan asti, eikä pilvenhattaraakaan näkynyt taivaalla. Yhtenä päivänä oli hiukan pilvisempi päivä, minkä käytimme heti hyödyksi ja lähdimme shoppailemaan koko päiväksi ! Päivällä käytiin feikkimerkkien paratiisissa eräässä kauppahallissa josta löytyi todella edullisesti esim Adidaksen verkkapuku ja muita "merkki"löytöjä. ;) Illemmalla otettiin vielä taksi alle ja suhautettiin läheiseen ostoskeskukseen Nova Malliin josta löytyi paljon erilaisia kauppoja Turkin hinnoin. Sieltä kans tehtiin paljon löytöjä ! Shoppailtavaa olis löytyny vielä enemmänkin jos budjetti ja matkalaukun tilavuus olis antanut myöten. xD

Sit jos mietitään miinuksia, ni kylhän niit nyt muutaman hätäsest keksii ! Ensimmäinen vois olla se et kohde oli kyl venäläisten suosima... Ei mulla mitään itänaapureita vastaan ole, mutta he ovat vaan matkailijoina aika äänekkäitä, isoja joukkoja sekä törkeitä käytöstavoissaan. Esim illallisbuffetissa jonon ohi kiilaaminen onnistuu ihan helposti. :) Hotellilla itänaapureita oli noin 75% eli ehdottomasti enemmistö. Mutta nöyränä suomimatkaajanahan tämä ei tietenkään teettänyt minkäänlaista ongelmaa... ;)

Hissit ! Ne oli ihan tyhmät. Ja niitten logiikassa ei ollut mitään järkeä. Me oltiin kolmannessa kerroksessa, ja jos hissi oli tulossa alaspäin kuudennesta kerroksesta se ei pysähtynyt matkalla noukkimaan meitä vaan posotti suoraan pohjakerrokseen. Sen jälkeen se saattoi mennä neloskerrokseen, siitä seiskakerrokseen ja sitten EHKÄ mahdollisesti kolmoskerrokseen. Manu aina kiros kaikki hissit. :DD Mut eihän sekään meitä kärsivällisiä suomalaisturisteja yhtään haitannut.. ;)

Sit jos vammasuudest puhutaan ni yks ikävä seikka ilmeni sen osalta ! Nimittäin ranta! Eikä rannassakaan mitää vikaa ollut, ainoastaan sen sijainnissa. Matkatoimiston sivuilla luki että hotellilta yksityisrannalle olisi matkaa 250m. Sehän ei ois matka eikä mikään vaikka olisikin hiukan kävelyvaikeuksia ! Mut siis tota matkaa rannalle oli kyl hiukan kaunisteltu, oli matka oikeasti ainakin tuplat ilmoitettua pidempi. Onneksi kävelypätkä sinne oli hyvää tietä, sen varrella oli monta penkkiä missä huilata. Rannalla itessään oli vessat, buffet-tarjoilu ja baari josta tilata juotavaa. Erittäin siisti ranta kyllä! Mutta sanottakoon että vammaiselle allasalue oli paljon parempi vaihtoehto... :)

Se siis meiän lomasta! Kohde oli täydellinen, hotelli hieno, matkaseura parasta ja kaikki sujui muutenkin hienosti. Lentomatkatkin meni loistavasti, ei iskenyt mitään vessapaniikkia tai mitään muutakaan negatiivista! Alla vielä kuvapläjäys reissusta, hienoimmat kuvat on ottanut ammattilainen ja muut kuvat on ihan vaan omia näpsimiä. Toivotaan että Suomessakin ilmat alkais lämpenee et sais jollain tavalla pidettyä tätä nykyistä rusketusta hiukan yllä! :) Kivaa kesän jatkoa kaikille. <3 -vielävähänruskea Sara

IMG_9761.jpgIMG_9719.jpgIMG_9693.jpgIMG_9704.jpgIMG_9664.jpgIMG_9643.jpgIMG_9619.jpgIMG_9585.jpgIMG_9508.jpgIMG_9507.jpgIMG_9505.jpgIMG_9517.jpgIMG_9518.jpgIMG_9527.jpgIMG_9585.jpgIMG_9715.jpgIMG_9764.jpgIMG_9794.jpg_DSC1117.jpg_DSC1275.jpg_DSC1249.jpg_DSC1250.jpg_DSC1205.jpg_DSC1204.jpg_DSC1094.jpg_DSC1093.jpg_DSC1190.jpg_DSC1071.jpg