Ihanaa viikonlopun alkua toivottelee täältä vammanen, raskaana sekä KIPEÄNÄ oleva Sara ! :D Tää on kyllä erittäin hyvä yhdistelmä, mitään ei jaksa tehdä eikä kroppa toimi millään tavalla. Ei jaksa mitään muuta kuin maata, välillä käyn keittiössä hakemassa lisää monivitamiini-juomaa lasiini ja välillä oon hurja ja siirryn sohvalta sänkyyn lepäämään. Tää päivä on ollut merkittävä; oon myös kerran käynnyt kävellen postilaatikolla asti todetakseni ettei postimies ole jättänyt laatikkoomme yhtään mitään. Kuinka masentavaa.

Mutta hei tämähän ei vain kuin hetkellisesti hidasta etenemistämme, pikkunen breikki ja pakkohuilaaminen tekeekin varmaan ihan hyvää! Vauvajutut on edenny niinkin pitkälle että oon nyt raskausviikolla 33 ja h-hetki oikeasti vain senkun lähestyy! Kuinka jännää. Mun työnteko myös loppu tältäosin kun neuvolalääkäri määräs mut sairaslomalle oman ja babyn hyvinvoinnin takia, ei tarvi stressaa tai miettii työkuvioita enää. Juhannuksena jään sit virallisesti äitiyslomalle ! =) Työpaikkani pukukaapin kävin tyhjentämässä ristiriitasin mielin, en tiedä koska palaan sinne takaisin (vai palaanko ollenkaan?). Elämä näyttää, katotaan miten vauva-arki lähtee kotona sujumaan ja miten mun sairaus on aatellu muistutella itsestään. :)

Viime päivityksessä vähän jo fiilistelin meiän tulevaa reissua ja nyt se onkin jo takanapäin! Aattelin siitä vähän päivitellä ja kertoa teille, koska tietenkään reissaaminen vammasena ei oo mitenkään niin yksiselitteistä ja nyt kun mukana oli vielä masu-asukki joka toi matkaan omat mausteensa ! Kävästiin siis 10.-21.5 Turkissa Antalyassa, ja seuraavana hiukan meiän loman hienoimpia ja oudoimpia hetkiä:

- Lähtö ja Helsinki-Vantaan lentoasema. Lentomme lähti mukavasti keskellä aamuyötä 04.40 helatorstaina. Tunnelmat olivat silloin erittäin väsyneet, jännittyneet ja odottavat. Onneksi ihana ystäväni Ida asuu 15min päässä lentokentältä, joten yövyimme siellä edellisen yön eikä meidän tarvinnut lähteä kentälle keskellä yötä Kouvolasta. Heräsimme Vantaalta klo 02.20 ja ajoimme pienen punaisen bemmimme läheisimpään parkkihalliin lentokentälle, jossa se vietti 11 päivää täysin maksutta ! Invakortin yksi hienoista eduista on täysin ilmainen pysäköinti lentokentällä. Siitä iso peukku päättäjille ! Myöskin henkilökunta lentokentällä oli erittäin avuliasta, jo heti lähtöselvityksessä kävelyvaikeuteni otettiin huomioon (kävelykeppi oli messis) ja meille kerrottiinkin lähtöportin sijaitsevan todella kaukana kentän aivan toisessa päässä ja kehotettiin ottamaan pyörätuoli alle turvatarkastuksen jälkeen. Mehän tehtiin työtä käskettyä ja kruisailtiinkin pyörätuolin kanssa kentän toisesta päästä toiseen täysin vaivattomasti !

- Lento ja vaipat. Hitto mä olin ovela! Jokainen lentokoneilla matkustanut varmasti tietää lentokenttien sekä lentokoneiden ruuhkatilanteet vessojen suhteen. Etenkin kun monta lentokonetta laskeutuu samaan aikaan määränpäähän, on kyseisen lentokenttien vessoissa ruuhkaa! Kaikkihan haluu ekaks hotelli helpotukseen pitkänkin lennon jälkeen. Jotkut eivät suosi lentokoneitten vessoja ollenkaan, mutta niihinkin muodostuu välillä aika pitkiä jonoja lennon aikana. Mä olinkin tosiaan ovela ja pistäydyin ennen matkaamme Kouvolan apuvälinetoimistossa hakemassa itselleni kasan aikuisten vaippoja, ja hyötykäytinkin niitä matkamme aikana ! Ne oli ihan huippuhyvät lennolla, ei tarvinu niin miettiä tai stressata vessareissuista tai -jonoista. Se on jo henkinen tekijä mikä tasapainottaa omaa fiilistä kun tietää että mitään paniikkia ei tapahdu vaikket kerkeisikään vessaan. Eikä mitään paniikkia tapahtunutkaan. :) Noi vaipatkin on nykyään niin huomaamattomia että rennompien matkustushousujen alla pidettynä kukaan ei erota niitä ! Helppoa, huomaamatonta, ja parantaa matkustusmukavuutta ja -stressiä mielettömästi !

- Hotelli. Hotellimme sijaitsi 15-20min päässä lentokentältä, Antalyan rannikolla upeassa miljöössä. Taxi maksoi hotellille 50liiraa eli 10e ! Ei paljo tarvinnu tuskailla julkisten bussien kanssa tai odotella missään matkatoimistojen kuljetuksen kanssa joka kävisi läpi jokaisen Antalyan hotellin vieden turistit perille. Oli kyllä helppoa, nopeeta, halpaa ja vaivatonta just tällee! Ei taieta kyl enää jatkossakaan matkaillessa suosia muuta kuin taksia lentokenttäkuljetuksena, etenkään jos hotelli sijaitsee yhtä lähellä kuin tällä kertaa. Hotellin hinta-laatu suhde oli mielestämme todella hyvä, ruoka oli maittavaa ja sitä oli riittävästi, hotellin tilat siistejä ja nättejä, huoneestamme oli mieletön merimaisema ja Antalyaan tulevat koneet laskeutuivat suoraan hotellimme päältä! Aika ainutlaatuinen ja hieno ympäristö. Hotelli oli all inclusive eli sisältäen aamupalan, lounaan, illallisen ja juomat mutta herkkukiintiön täyteensaattamiseksi käytiin ostamassa läheisestä kaupasta vielä jätskiä, sipsiä, jääteetä ja suklaata melkein joka ilta! ;)

- Vauvamasu. Masun kaa meni kyl tosi hyvin matkalla ! Urho viihty messis tosi hyvin, ja varmasti hänkin nautti löhöilystä, auringosta ja uimisesta yhtä paljon kuin vanhemmatkin. Paikalliset oli kans ihan fiiliksissä vauvasta, esim hotellin henkilökunta ei peitellyt innostustaan vaan tuli innolla kyselemään vauvan kuulumisia ja koska on laskettuaika jne.... Vähän erilaista kuin Suomessa, eihän täällä raskaanaolevia mitenkään erilailla kohdella, esimerkiksi ruokakaupassa! :D Lomakohteessamme taksikuskitkin innostuivat puhumaan vauva- ja lapsijuttuja huonolla englanninkielellään, sekä Antalyan lentokentällä saatiin erikoismukavaa palvelua Urhon takia. Pääsimme lähtöselvityksessä jonon ensimmäisiksi koska virkailijan mielestä vauvamasun kanssa tarvitse jonottaa niin pitkään. Aika huomaavaista ja mukavaa ! :)

- 11päivää oli kyllä todella sopiva aika reissussa. Viikon matkat menee niin nopeasti, etenkin jos päivistä jo muutamakin tuhlaantuu matkustamiseen! Meiän matka oli itse koottu, eli ostettu erikseen lennot ja hotelli. Hotellikin oli vielä varattu erikseen hotellin omien nettisivujen kautta, eikä mistään hotels.com yms sivujen kautta. Säästettiin siinä ihan mukavasti. ;) Huomas kyllä että kohdevalintamme oli omatoimimatka, koska suomalaisiin turisteihin emme törmänneet kertaakaan! Ennen valmismatkoilla kun hotellilla on hyvässä lykyssä ollut puolet asukkaista suomalaisia ja päivän kuulumiset on voinnu vaihtaa suomeksi. Nyt oli ihan mukavaa  vaihtelua olla kielimuurin päässä muista hotellin asukkaista.

Vammasen vinkit reissulle;

-Ei kannata stressata tulevasta säästä, sääennusteet on nykyään todella kehittyneitä mutta niihin ei oo silti 100% luottaminen. :D Etenkin kun alat päivystää kahta viikkoa aikasemmin lomakohteen säätilannetta, sään ennustus kerkeää vaihtua ainakin 14 kertaa sillä aikaa ! Tää on niin totta, ite nimittäin aloin kattelemaan sääennustuksia muutamaa viikkoa aikasemmin ja ne muuttu päälaelleen monta kertaa päivässä. Ennustukset on siis hyvä jättää kokonaan katsomatta, tai jos haluat varmempaa tietoa - tee sääpäivitykset vasta muutamaa päivää ennen matkalle lähtöä. :) Eikä niistä ilmoista muutenkaan kannata stressata, anyway oot lomalla ja matkastas tulee varmasti ihana ja ikimuistoinen! Vaikka kohteesees olis luvattu pilvisyyttä tai ukkosta, etelässä sää voi vaihtua niin monesti ja nopeasti päivän aikana että ennustukset voivat olla vaan kuuriluontoisia ja hetkellisiä.

- Tee sellanen loma kuin haluat! Jos haluat aktiivilomalle, suunnittele itelles sellanen. Voit vaikka joka päivä lomallas herätä 05.30 ja suorittaa aamujumpat jo varhain, viettää päiväs hotellin kuntosalilla tai nähtävyyksiä kierrellen, tai vaikka vuokrata jonkun kulkupelin nähdäkses lomakohdettas! Itse halusin vain löhöloman, viimeisen sellaisen vielä ennen Urhoa. Tiedän että vauvan tai lapsen kanssa voi matkustaa - muthei kamoon on se reissaaminen silloin vähän erilaista. Nyt saatiin lomallamme vain keskittyä itseemme ja siihen omaan hyvinvointiin ja akkujenlataukseen! Omat lomapäiväni koostuivat lähinnä altaalla makaillen aurinkotuolissa, lukien hassuja kirjoja (karhea kuin mäyrän peräpää) ja välillä pulahtaen virkistävässä uima-altaassa. Illalla syötiin hyvin hotellilla, ja muutamana iltana käytiin hiukan shoppailemassa. Ihanan kiireetöntä ja rentoa ! Mut lomasta täytyy ottaa kaikki ilo irti, mitä se ikinä tarkottaakaan just Sulle. Tee siitä just itelles sopiva !

- Lomakohteen kunnioitus ja  kulttuurien erot. Meidän kohde oli tällä kertaa ei-turistikohde, vaan enemmän paikallisten suosimaa seutua. Hotellimme asukkaat koostuivat eri puolelta maailmaa, mutta siltikään hotellin alueella ja lähiympäristössä ei varsinaista turistiryntäystä näkynyt. Niinkuin aiemmin kirjoitinkin emme edes törmänneet yhteenkään suomalaiseen! Se kertoo jo aika paljon kohteesta. Se kertoo myös halvasta hintatasosta, mikä olikin todella mieluisa yllätys. 8) Mutta se että lähdettiin reissulle kohteeseen mikä ei ole tehty vaan turisteja varten, tuo erilaisia asetelmia reissuun! Mielestäni se vaati meiltä alkujaan jo kunnioittavampaa asennetta paikallisia kohtaan sekä hotellin erimaalaisia vieraita kohtaan. Hotellissamme oli matkailijoita mm. muslimimaista, ja tiedättekin varmaan heidän tapansa pukeutua ja suojata itsensä. Naiset käyttävät näitä erilaisia pään- ja kasvojen huntuja mitkä ehkä kotimaassamme aiheuttavat erinäistä kritiikkiä. Mutta avoimin mielin kun ei lähdetty arvostelemaan tai kyseenalaistamaan heidän kulttuuriaan, saatiinkin erimaalaisista matkailijoista paljon irti ja heidän kulttuurillisista eroistaan! Sitä kaikkea pitää kunnioittaa, niinkuin hekin kunnioittivat sitä että minä heiluin altaalla PELKISSÄ bikineissä ja vieläpä vauvamahassani ! ;) Heidän uima-asunsa kun eivät paljasta kuin jalkapöydät, sormet ja kasvoista nenän ja silmät. Hiukan vaati ihmettelyä miten sellaisessa asussa pystyy uimaan, mutta samalla tavalla altaassa pulikoitiin kuin minä pikku-bikineissäni.

- Käytä aikaa matkan etsimiseen! Oikeesti se kannattaa. Saatat säästää monia satoja euroja kun et vaan ota sitä ensimmäistä kiinnostavaa valmismatkaa, vaan hiukan vertailet eri vaihtoehtoja. Matkakohteiden vertailuunkin kannattaa käyttää hieman aikaa, ettei esim. kohteen sää, lentokentältä kuluva matka, hintataso, lentomatka tai muu itselle tärkeä asia tule yllätyksenä. :D Tietysti jos on varaa tehä hutimatkoja pitkin vuotta, anna mennä vaan ja ota ne ekat lennot mitkä löydät! Mut kyl se matkan suunnittelu ja siihen käytetty aika vielä tuplaa sen matkasta nauttimisen määrän kun on tehnyt sen eteen hiukan hommia. 8) Etenkään kun reissuun ei pääse ihan joka kuukaus, vaan maksimissaan kerran vuodessa!

Sellasia lomakuulumisia siis! Nyt jatkuu tämä sairasloma, ja sitten 25.6 siirryn äitiyslomalle. 8) Yhtä "lomaa" vaan! Vaikka tiedänkin ettei äippäloma paljon lomaa olekkaan, etenkin sitten kun Urho päättää putkahtaa maailmaan. Ootan sitä kyllä innolla. <3 Ihanaa kuitenkin kun kerittiin tehdä vielä "viimeinen kahdenkeskinen reissu" ennen vauvan saapumista elämäämme ! Kuulutaan taas, päivinttelen miten omani ja Urhon vointi jatkuu! :) Ihania kesäpäiviä sinne! -Sara

 

IMG_20180518_143152.jpgIMG_20180517_201904.jpgIMG_20180517_191331.jpg

Kissatkin osaas ottaa hotellilla rennosti. ;)

IMG_20180518_192538.jpgIMG_20180518_185323.jpg

Hotellin parvekkeelta avautuva maisema oli kyllä niin rauhottava... <3

IMG_20180519_141610.jpgIMG_20180518_191417.jpgIMG_20180519_142852.jpgIMG_20180518_143357.jpgIMG_20180517_184128.jpgIMG-20180518-WA0034.jpgIMG-20180518-WA0046.jpgIMG_20180519_181427.jpgIMG_20180520_195308.jpgIMG-20180513-WA0048.jpgIMG_20180519_165956.jpg

<3

IMG_20180519_165959.jpgIMG_20180516_123408.jpg

Lomamode oli tällänen: masu edellä! :D

IMG_20180515_190419.jpgIMG_20180515_184151.jpgIMG_20180510_200825.jpgIMG_20180511_143542.jpgIMG_20180512_090643.jpgIMG_20180513_103655.jpgIMG_20180511_174035.jpgIMG_20180515_173945.jpgIMG_20180513_192834.jpgIMG_20180513_194945.jpgIMG_20180514_102424.jpgIMG_20180515_153947.jpg

Manu pääs TAAS lempiharrastuksen pariin eli laskemaan vesiliukumäkiä !! :D

IMG_20180513_151730.jpgIMG_20180513_183648.jpgIMG_20180513_144524.jpgIMG_20180513_144457.jpgIMG_20180513_132606.jpgIMG_20180511_182058.jpgIMG_20180513_135534.jpgIMG_20180510_095335.jpg