JEEEEE !!! Vuos sitte en olis voinnu kuvitella tätä, mut nyt voin ilokseni sanoa että mulla on blogin kirjoitusta takana YKSI VUOSI ! Wuhuuu vuosipäivä ! 😍

Vuos sitten asiat oli monella tavalla aika eri tavalla. Mä olin silloin jo parantumattomasti sairas, ja mietin paljon mielessäni sairauteen ja elämään liittyviä asioita. Mun päässä oli paljon mielipiteitä ja kyseenalaistuksia, mun mielessä pyöri paljon ideoita ja tarinoita. Mä mietin silloin hirveesti miten voisin kertoa tästä sairaudesta enemmän, olinhan ollut siitä alusta asti todella avoin. Aktiivinen somen käyttäminen vauhditti asiaa, ja ajattelin että mun kirjotustaidoille vois löytyy uudenlainen kanava: oman blogin kirjoittaminen ! Silloin puntaroin asiaa aika paljon: Uskallanko? Voinko? Pystynkö? Jaksanko? Kirjottaisinko tuntemattomana? Uskaltaisinko julkaista sitä omalla nimelläni? Uskaltaisinko antaa some-tililläni kasvot kirjoituksilleni? 

- Ja uskalsinhan mä. Ja oon tosi ilonen siitä nyt. Ja kiitollinen.

Mun kirjotuksethan ei oo käsitelly pelkkää sairauttani vaan koko elämääni. Mutta loppujenlopuksi sairaushan on osa elämääni, joten kaikki mitä käyn elämässäni läpi kävelee käsikädessä sairauteni kanssa. Sairaus on osa mun elämän valintoja, se on läsnä jokasessa hetkessä, halusin sitä tai en ! 😅

Kirjotuksillani ei sinänsä oo ollu mitään tavotteita. Ehkä oon kirjottanu vaan omaksi ilokseni ja omaksi hyödykseni - onhan tää aika terapeuttista purkaa tuntemuksiaan ylös. Kirjottamalla saa asioihin aivan uuden perspektiivin, asioita käsittelee hiukan eri kannalta. Niihin saa paljon konkreettisemman kosketuksen kun näkee ajatuksiaan kirjotettuna ! Oon myös ilonen siitä että tulin "kaapista ulos" ja olen ylpeästi se "vammanen tyttö" joka kirjottaa koettelemuksistaan avoimesti. Jos mun teksti auttaa yhtäkin ihmistä maailmassa, olen tosi ilonen ! Jos se saa edes jonkun ajattelemaan asioista eri tavalla, tuomitsematta ja ennakkoluulottamasti: oon enemmän ku superiloinen. Maailmassa on liikaa ennakkoluuloja jota olisi kiva vähentää kirjotusteni avulla.

Vuodessa on tullu aika paljon paljastettua tänne kaikkea. Ehkä jonkun mielestä liikaakin? Ja liian yksityisiä asioita? Voi olla, mut se on vaan sun mielipide ja mähän kirjoitan mitä haluan. 😈 Varmasti mun tekstien rivien välistä on ollut luettavissa mitä mielenkiintoisimpia asioita, jos vaan on osannut bongata ne sieltä. Vuoden sisään on tapahtunut niin paljon muutoksia, että en olis voinnu mitenkään olla sivuuttamatta niitä tekstissäni. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, eritoten elämän myllerrykset ja koettelemukset, ne on suoraan yhteydessä terveydentilaani ja vointiini. SIksi niitä ei mitenkään olisi voinnut jättää kertomatta, sekä niistä kirjoittaminen on erittäin palkitsevaa ja henkisesti vapauttavaa !

Vuos sitten mun asumismuoto oli ihan eri. Asuinpaikka oli ihan eri. Mun sairauden tila oli ihan eri. Mun tulevaisuuden suunnitelmat oli ihan erilaiset. Vuoteen mahtuu paljon kyyneleitä, naurua, hymyä, tavaroiden pakkaamista, tavaroiden purkamista, ajettuja kilometrejä, kokemuksia, uusia ystäviä, uusia lääkäreitä, uusia hoitomuotoja, uusia lääkkeitä... Jos vuoteen mahtuu jo näin paljon uusia juttuja, en voi ees kuvitellakkaan mitä loppuelämällä on tarjottavana !

Aion jatkaa kirjoittamista tän vuodenkin jälkeen. Tää on ollu erittäin palkitsevaa ja ihanaa :') Kaikki kommentit, yhteydenotot, kannustukset on olleet niin mahtavia ! Oon jokasesta niistä erittäin kiitollinen ja onnellinen. Pari kertaa baarissa on tullut kommentteja blogistani, se on aika mageeta. Emmä mitään julkisuutta tällä tavottele, lähinnä vaan sitä että jos jollain olis kysyttävää tai kommentoitavaa sairaudesta tai terveydestä olis mahtavaa ku niistä vois tulla avoimesti juttelemaan. Tähän vuoden varrelle on sattunut monia viestejä jolla on haluttu kertoa omasta sairaudestaan tai elämäntilanteestaan mitä voi verrata mun kokemuksiin. On ehkä parhaint ikiin et niistä on kerrottu mulle ! Oon niin otettu tästä. 😊🙏🏽 Toivon et jatkossaki sä just voit tulla juttelee mulle kaupan kassajonossa tai vaikka sit siellä baaritiskillä. 😘😂 tai lenkillä. tai somessa. tai ihan missä vaan ! Se ois mahtavaa. 

Vaikka mä kirjotan tätä vain omaksi ilokseni, on ihan älytöntä huomata se tosiasia että mun tekstiä lukee silti moni muukin ihminen. Täällä Vuodatuksessa on oma laskuri mistä näen päivä-päivältä kuinka moni on eksynyt blogini sivuille ! Aina uuden tekstin julkaisupäivänä on ollut eniten kävijöitä, mutta silti suht tasasesti pitkin viikkoja. Joten ISO KIIIIITOS siitä ! Se lämmittää mieltä että mun asiat ja näkökulmat kiinnostaa edes hiukan. 😘

Siks mä haluisinkin tehä listan (tiiätki jo et tykkään niistä !) ja kiittää teit ihan jokasta ! Mä toivon et sä löydät just sut ittes tästä listalta, jostain tai joistain kohdista. ❤️

Kiitos:

- sulle joka luet tätä huvikses. Mielenkiinnosta, miten tol random vammasel tytöl elämässään menee.

- sulle joka luet tätä koska tunnet mut, tiiät minut ja mun elämän. Siks haluut tietää miten mun viimisemmät magneettikuvaukset / lääkärikäynnit / sekoilut elämäs on menny.

- sulle joka luet tätä koska haluut vaklaa mun elämää ja löytää siitä juoruttavaa. Varmasti oot löytäny paljon seikkoja josta on pystyny juoruilee ja kritisoimaan ja vetää omia johtopäätöksiä miten asiat on menny ! Kuka jätti ja kenet ja minkä takia, toivottavast on ollu viihdyttävää ja tuut lukee tekstiäni vielä uudestaankin. ;)

- sulle joka luet tätä aina töissä, kun ei oo parempaakaan tekemistä ja työaikaa pitäis jollain tavoin tuhlata. Palkka juoksee, minä en ! = oikein ! :D

- sulle joka luet tätä kännykkäs näytöltä ehkä hätäsesti ja keskittymättä. Mut sä luet silti ja oon kiitollinen siitä että sua ees vähän kiinnostaa. 

- sulle joka luet tätä kännissä bileissä etkä tajua yhtään mitään mitä oon kirjottanu ja ihmettelet sen jälkeen mihin laitoit viinilasis ja lähet ettii kavereitas. Kiitti täst, arvostan !

- sulle joka luet tätä julkisissa kulkuvälineissä, ehkä sen takia ettei tarvi jutella mitään viereen istuneen vanhan papan kanssa. Ihan hyvä keino esittää kiireistä, mut voisit sä silti pari sanaa vaihtaa sen papan kanssa !

- sulle joka etti tietoa googlesta "invapaikalla" - tekstillä ja eksyit mun sivuille. Mietit varmaa et wtf miten hitos tää blogi liittyy mitenkään invapysäköinti-lupaan mut toivottavast löysit vihdoin internetin ihmeellisestä maailmastas etsimäs ja ehkä samalla myös tutustuit mun blogiin !

-  sulle joka painit sairautes kanssa ja oot seurannu mun blogia. Toivottavast oot saannu sieltä jonkunlaista apua, tai ees vähintään pienen hymyn huulilles lukiessas kirjotuksiani. Elämää jaksaa elää kuitenkin paljon paremmin jos pitää positiivisen asenteen eikä ota kaikkea niin vakavasti !

-  sulle joka oot eksyny mun blogiin instagram-tilini kautta. Ehkä oletit et tää tili käsittelee mäyriksiä ja niitten hassua sielunelämää, tai että oon jokui höpöhöpö-muotibloggari? Yllätyitkö? Toivottavast et pettyny ku blogini ei sisältänykkään hirveesti mäyräkoirien kuvia tai uusimpia meikkivinkkejä. ;<

- sulle joka jaksat joka kerta mun blogipäivityksen jälkeen kehasta et "Hyvin kirjotettu !". Se tuntuu äärettömän hyvältä, vaikkei teksti omasta mielestäni ollutkaan mitään parhainta kirjoitustani. Mut aina voin parantaa ja rakastan palautetta - niin hyvää kuin huonoakin.

- sulle joka kävit vaan kattoos kuvat blogitekstini lopusta, ja totesit että kivoja kuvia. Vitut tekstistä, ei sil niin väliä ! Kukin tyylillään, kaikki käy, saa käydä kattelees pelkät kuvatkin. ;)

- sulle joka oot linkittäny mun blogisivun suosikkeihis ja käyt aina välillä kattomassa oonko kirjotellu uutta. (tuskin tälläsii on, mut aina saa uneksii ! :'DDDD)

- sulle joka oot mun ystävä vaikka en aina kerkeis kertoa sulle mun elämän asioita, vaan luet ne ekaksi blogistani ja vasta jälkikäteen jutellaan niistä. Erityiskiitos että jaksat silti olla mun ystävä ja tuet mua joka kerta mun elämän myllerryksissä ja vaikkeanimisten lääkkeiitten vaihtamisen  kanssa. 💗

- erityiskiitos myös sulle joka tuet mua joka päivä mun arjen kanssa. Sä sanoit mulle vuos sitte että susta tulee mun blogin ykkösfani, ja sitä susta todellakin tuli. Sä käyt mun kaa läpi kaikki lääkäikäynnit ja vertailet eri vaihtoehtoja lääkkeiden suhteen. Sä jaat elämäs mun kaa, ja mä omani sun. Kiitos kun luet mun blogin joka kerta ensimmäisenä, bongaat sieltä kirjotusvirheet ja mietit synonyymeja eri sanoille. Kiitos kun nukahdat mun viereen joka yö, teet mulle älyttömän hyvää ruokaa joka kerta, naurat mun kanssa mitä tyhmemmille jutuille, piikittelet mua mun fiksuista teoista ja sanoista, rakastat sitä kun "sivuutan" sut joka tekstissäni, kiitos kun mietit mut kanssa tulevaa ja tulevaisuutta ja kiitos kun rakastat mua just tälläsenä kun oon. 💕

Löysit ehkä ittes tuolta? Jos et, ni mä haluan kiittää just sua ku oot jostaa syystä eksyny mun blogiin ! En tiiä ootko löytäny täältä mitään kivaa, huonoa, hauskaa tai tylsää mut jokatapauksessa KIITOS ja toivottavast tuut jatkossakin ! :D Mä jatkan mun elämää, ja kirjottelua, parantumattomasti sairaana, mut pidän mun mielen silti positiivisena kävi mitä kävi. Kuulette minusta jatkossakin. 😘 - syvästikiitollinen - Sara 😊🙏🏽

image.jpg

Vuodenpäivät jo kirjoteltu - ja jatkoa luvassa ! <3

image.jpgimage.jpgimage.jpg

Mun elämäni tärkeimmät. <3

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg