IMG_20180416_153954.jpg

 

Jee mä sain vessapassin !!!! Jeee ! Ja niin sai monet muutkin Neuroliiton jäsenet ! Mikä vessapassi on? Mäpäs laitan suoraa lainausta www.vessapassi.fi :)

"Vessapassin tarkoituksena on helpottaa suolistosairauksien, endometrioosin ja suolistosyöpää sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan. Sairauksien ikävimpiin oireisiin kuuluu suoliston toiminnallinen häiriö, joka pakottaa sairastuneet jopa kymmeniin WC-käynteihin vuorokaudessa. He ovat pakotettuja pysyttelemään WC:n läheisyydessä: kun tarve päästä vessaan iskee, ei sitä ole aikaa etsiä."

- Elikkä täl on nyt oikeesti annettu huomiota sairauden oireille, yks oire voi olla ms-taudissakin suolisto- sekä rakkovaikeudet etenkin pidättelyongelmat. Itse kärsin noista pissavaikeuksista päivittäin (nyt vielä pahempana raskausaikana), ja tää vessapassi tuntuu tosi mahtavalta jutulta ja pelastukselta! Nyt mulla on ainakin jotain konkreettista esittää, jos epäileviä katseita tulee mun rynnätessä ilmaisiin tai maksullisiin vessoihin.

"Vessapassilaisen voi päästää esimerkiksi inva-WC:hen, henkilökunnan WC:hen tai maksulliseen yleisö-WC:hen, johon Vessapassin haltijan tulisi päästä ilmaiseksi. Tavoitteena on näin laajentaa sairastavien elinpiiriä ja parantaa heidän elämänlaatuaan. Vessapassi-tarra yleisessä vessassa voi toimia myös viestinä muille vessankäyttäjille siitä, että korttia näyttävällä henkilöllä on nopeaa WC:hen pääsyä edellyttävä sairaus."

- Aivan mahtava juttu kyllä!! Monet ihmiset ei kuitenkaan pysty ymmärtämään tälläsiä näkymättömiä oireita, ennenkuin ne pissat on sitten housussa (eikä välttämättä edes silloinkaan)... Monikaan ei tule edes ajatelleeksi että Sara 26v ei ihan huvikseen kiilaa vessajonon eteen pinkoessaan vessaan, vaan taustalla voi olla sairaus joka aiheuttaa Usain Bolt - loikat !

Vessapassin saa nykyään Neuroliiton, Crohn ja Colitis ry:n, Endometrioosiyhditys ry:n sekä Coleres ry:n jäsenet. Iso peukku tälle jutulle ! Toivottavasti tämäkin lisää ikävän oireen näkyvyyttä ja sen ymmärtävyyttä, ihmisten avoimuutta ja tuomitsemattomuutta. :) Pinnan alla kun voi piileä ties mikä ärsyttävä sairaus tahansa - näytti henkilö sitten kuinka terveeltä päälleppäin vain. Vähän sama juttu kuin invakortissa - Sara 26v ajaa invapaikalle reteesti punasella bemarillaan, ilman apuvälineitä mutta voi olla että kauppareissun jälkeen pääsee hädintuskin kävellen takaisin omalle autolleen. Ei tuomita ketään ennalta, ikinä ei voi tietää mitä henkilö käy läpi! Tää vessapassi on yks askel eteenpäin tasa-arvosemmassa elämässä, ketään ei syrjittäisi sairauden tai vammaisuuden takia ja kaikille tarjottaisiin samat oikeudet, mahdollisuudet ja vapaudet. Ollaan inhimillisiä toisillemme ! <3 Ihanaa keväänjatkoa kaikille puspus! - iloinen Sara

IMG_20180416_190535.jpgIMG_20180416_190521.jpg

Lopuks viel vähä pöm-fiilistelyjä: Masu kasvaa hurjaa vauhtia ja nyt onkin jo saavutettu raskausviikko 26! Aika menee tosi nopeasti ja kuinka jännää (ja ihanaa) tää kaikki onkaan ! :)

IMG_20180414_143053.jpgIMG_20180413_153152.jpgIMG_20180413_150542.jpg

IMG_20180412_144512.jpg