Jee kivaa sunnuntaita kaikille tutuille ja tuntemattomille ! 😚Taas alkaa olee se aika vuodesta kun sisäiset joulutonttumme heräävät ja joululahjaideointi starttaa ! Mikä onkaan parasta kuin antaa lahjaksi jotain mitä lahjansaaja on oikeasti toivonut.. Vaikka edellisellä shoppailureissulla kertonut kuinka palavasti haluaisi jonkun tietyn korun, muttei nyt ole itsellä varaa sitä ostaa. Sisäinen joulutonttumme tietenkin heti rekisteröi tämän tiedon, ja painaa mieleensä kyseisen korun jotta voi antaa sen joululahjaksi ystävälleen ! <3 Nää tälläset on ehkä niitä parhaimpia ja ihanimpia lahjoja kun on oikeasti kuunneltu toista ja hänen tarpeitaan, vaikkakin ihan salaisesti ja huomaamatta. 🎅🏼

Tuleeks teille stressii joulusta? Joululahjoista, perinteistä, ajankäytöstä, ruokajutuista..? Mitä ostaa ystävälle jota ei oo nähny pitkään aikaan eikä oo päässy herättämään sisäistä joulutonttua hänen seurassaan? Tai entäs jos aattoiltana täytyis sinkoilla monen eri kodin välilä, ja kuitenkin haluais myös viettää rauhallista joulua vailla kiireitä? Ehkä me pohditaan näit joulun kysymyksii viel myöhemmin, mut aattelin vaan vinkata et nyt kannattaa alkaa kuuntelee ihan tosissaan mitä se kaveri oikeesti tarvii tai haluais, vaikkapa ehjän muumilautasen rikkoontuneen tilalle tai taas sen uuden ihanan kastehelmen varastoonsa ! ;)

Lahjatoiveita voi olla monia, mutta kaikilla sairastuneilla on varmasti ainakin se yksi sama. Tän sairauden kanssa parantuminen ei oo mahdollista, mutta monissa muissa sairauksissa se on. Toivottavasti se lahjatoive toteutuisi monen suhteen, vaikkei nyt jouluna mutta tulevaisuudessa silti. Voikun jostain voisi ostaa sellaisen ihmelahjan kuin "parantuminen", pistää pakettiin, tehdä kauniin rusetin päälle ja antaa sen sitä tarvitsevalle.

Mul ois yks lahjatoive! (sen parantumisen lisäks..) Että löytyis semmonen lääke minkä hyöty-haitta -suhde ois bueno. 👌🏽 Eli lääke toimis ilman mitään rajottavia sivuvaikutuksia. Tän mun tänhetkisen Avonex-lääkityksen toimivuudesta ei voi oikein tietää, mutta sivuvaikutukset tiedetään. Siks me kokeillaankin ensi tiistaista lähtien toista lääkettä nimeltään Plegridy. Se on markkinoilla aivan uusi lääke, sai Kelan täyskorvattavuuden vasta viime lokakuussa. Plegridyssä on sama vaikuttava aine kuin Avonexissa, mutta aine vaikuttaa pidemmän ajan. Se pistetään vain joka toinen viikko, ja pistos pistetään ihon alle. (Ei siis lihakseen niinkuin Avonexissa.) Pistoskohtia kierrätetään, reisien, mahan ja käsivarsien välillä. Eli vähän erilainen toimintatapa, mutta eniten mua tässä lääkkeessä viehättää sen harvoin pistäminen! Vaikkakin täähän vaan kielii siitä että sivuvaikutukset voi siten olla pidempiaikasia? Saa nähä, se selviää vain kokeilemalla ! :)

Tiistaina klo 11 mulla on sairaalalla aika jolloin lääke aloitetaan. Se aloitetaan Avonexin tavoin titraamalla, eli lääkettä annetaan kerta-kerralta enemmän. Ei siis täysannosta heti ekalla kerralla, vaan ekaksi 1/3, sitten 2/3 ja lopulta täydet. Toivotaan että lääke toimii, pistäminen ois helppoa eikä sivuvaikutukset olis pahoja !

Tällästä tälläkertaa mun elämään, elämme taas jänniä aikoja! :-D Ihanku täs ei ois muutenkin jo tarpeeks jännää ilman näit kaikkii lääkekokeiluja.. Täytyy silti ajatella asioista positiivisesti, nauttia hetkistä ennen joulua ja toivottaa kaikille oivallisia tonttuhetkiä! Toivottavasti keksitte kivoja lahjaideoita toisille, itseänne unohtamatta ;) Mä yritän kamppailla näitten lääkejuttujen kaa, ja toivottavasti viel käännän tän kamppailun voitoksi ! 💪🏽😘 - eijaksaistapella-Sara

image.jpgimage.jpg

Nasu ja koiraa isompi keppi.. 😂❤️

image.jpg

Selfie-peilejä käyty bongailemassa pitkin kylää..  😉

 

image.jpgimage.jpg

Nasul on ollu kivaa, oma leikkihuone ja kylpyhetket... ;) ❤️

image.jpg