Jee kivaa sunnuntaita kaikille tutuille ja tuntemattomille ! 😚Taas alkaa olee se aika vuodesta kun sisĂ€iset joulutonttumme herÀÀvĂ€t ja joululahjaideointi starttaa ! MikĂ€ onkaan parasta kuin antaa lahjaksi jotain mitĂ€ lahjansaaja on oikeasti toivonut.. Vaikka edellisellĂ€ shoppailureissulla kertonut kuinka palavasti haluaisi jonkun tietyn korun, muttei nyt ole itsellĂ€ varaa sitĂ€ ostaa. SisĂ€inen joulutonttumme tietenkin heti rekisteröi tĂ€mĂ€n tiedon, ja painaa mieleensĂ€ kyseisen korun jotta voi antaa sen joululahjaksi ystĂ€vĂ€lleen ! <3 NÀÀ tĂ€llĂ€set on ehkĂ€ niitĂ€ parhaimpia ja ihanimpia lahjoja kun on oikeasti kuunneltu toista ja hĂ€nen tarpeitaan, vaikkakin ihan salaisesti ja huomaamatta. đŸŽ…đŸŒ

Tuleeks teille stressii joulusta? Joululahjoista, perinteistÀ, ajankÀytöstÀ, ruokajutuista..? MitÀ ostaa ystÀvÀlle jota ei oo nÀhny pitkÀÀn aikaan eikÀ oo pÀÀssy herÀttÀmÀÀn sisÀistÀ joulutonttua hÀnen seurassaan? Tai entÀs jos aattoiltana tÀytyis sinkoilla monen eri kodin vÀlilÀ, ja kuitenkin haluais myös viettÀÀ rauhallista joulua vailla kiireitÀ? EhkÀ me pohditaan nÀit joulun kysymyksii viel myöhemmin, mut aattelin vaan vinkata et nyt kannattaa alkaa kuuntelee ihan tosissaan mitÀ se kaveri oikeesti tarvii tai haluais, vaikkapa ehjÀn muumilautasen rikkoontuneen tilalle tai taas sen uuden ihanan kastehelmen varastoonsa ! ;)

Lahjatoiveita voi olla monia, mutta kaikilla sairastuneilla on varmasti ainakin se yksi sama. TÀn sairauden kanssa parantuminen ei oo mahdollista, mutta monissa muissa sairauksissa se on. Toivottavasti se lahjatoive toteutuisi monen suhteen, vaikkei nyt jouluna mutta tulevaisuudessa silti. Voikun jostain voisi ostaa sellaisen ihmelahjan kuin "parantuminen", pistÀÀ pakettiin, tehdÀ kauniin rusetin pÀÀlle ja antaa sen sitÀ tarvitsevalle.

Mul ois yks lahjatoive! (sen parantumisen lisĂ€ks..) EttĂ€ löytyis semmonen lÀÀke minkĂ€ hyöty-haitta -suhde ois bueno. đŸ‘ŒđŸœ Eli lÀÀke toimis ilman mitÀÀn rajottavia sivuvaikutuksia. TĂ€n mun tĂ€nhetkisen Avonex-lÀÀkityksen toimivuudesta ei voi oikein tietÀÀ, mutta sivuvaikutukset tiedetÀÀn. Siks me kokeillaankin ensi tiistaista lĂ€htien toista lÀÀkettĂ€ nimeltÀÀn Plegridy. Se on markkinoilla aivan uusi lÀÀke, sai Kelan tĂ€yskorvattavuuden vasta viime lokakuussa. PlegridyssĂ€ on sama vaikuttava aine kuin Avonexissa, mutta aine vaikuttaa pidemmĂ€n ajan. Se pistetÀÀn vain joka toinen viikko, ja pistos pistetÀÀn ihon alle. (Ei siis lihakseen niinkuin Avonexissa.) Pistoskohtia kierrĂ€tetÀÀn, reisien, mahan ja kĂ€sivarsien vĂ€lillĂ€. Eli vĂ€hĂ€n erilainen toimintatapa, mutta eniten mua tĂ€ssĂ€ lÀÀkkeessĂ€ viehĂ€ttÀÀ sen harvoin pistĂ€minen! Vaikkakin tÀÀhĂ€n vaan kielii siitĂ€ ettĂ€ sivuvaikutukset voi siten olla pidempiaikasia? Saa nĂ€hĂ€, se selviÀÀ vain kokeilemalla ! :)

Tiistaina klo 11 mulla on sairaalalla aika jolloin lÀÀke aloitetaan. Se aloitetaan Avonexin tavoin titraamalla, eli lÀÀkettÀ annetaan kerta-kerralta enemmÀn. Ei siis tÀysannosta heti ekalla kerralla, vaan ekaksi 1/3, sitten 2/3 ja lopulta tÀydet. Toivotaan ettÀ lÀÀke toimii, pistÀminen ois helppoa eikÀ sivuvaikutukset olis pahoja !

TĂ€llĂ€stĂ€ tĂ€llĂ€kertaa mun elĂ€mÀÀn, elĂ€mme taas jĂ€nniĂ€ aikoja! :-D Ihanku tĂ€s ei ois muutenkin jo tarpeeks jĂ€nnÀÀ ilman nĂ€it kaikkii lÀÀkekokeiluja.. TĂ€ytyy silti ajatella asioista positiivisesti, nauttia hetkistĂ€ ennen joulua ja toivottaa kaikille oivallisia tonttuhetkiĂ€! Toivottavasti keksitte kivoja lahjaideoita toisille, itseĂ€nne unohtamatta ;) MĂ€ yritĂ€n kamppailla nĂ€itten lÀÀkejuttujen kaa, ja toivottavasti viel kÀÀnnĂ€n tĂ€n kamppailun voitoksi ! đŸ’ȘđŸœđŸ˜˜ - eijaksaistapella-Sara

image.jpgimage.jpg

Nasu ja koiraa isompi keppi.. đŸ˜‚â€ïž

image.jpg

Selfie-peilejĂ€ kĂ€yty bongailemassa pitkin kylÀÀ..  😉

 

image.jpgimage.jpg

Nasul on ollu kivaa, oma leikkihuone ja kylpyhetket... ;) ❀

image.jpg

 

Â