Heiii kivaa sunnuntai iltaa kaikille ! :) Viikonloppu meni taas niin hujauksessa ohi ettei ees kerenny kirjotella kuulumisia ! Mäkin olin eilen työvuorossa ja tää päivä on menny markkinoilla käydessä ja lasten kanssa touhuillessa.. :) Kiirettä pitää!

Mut jokatapauksessa aattelin kirjotella miten ton uuden lääkkeen kanssa sujuu! Sinänsä siin ei oo mitään ihmeellistä, mut sit taas kuitenkin on kaikkee uutta ja outoa.. Mä pistin sen ekan pistoksen siis pari viikkoa sitten, ja seuraavan oon ottamassa ensi tiistaina. Lääkehän oli niinkin erikoista että sitä pistettiin ainoastaan kahden viikon välein ihon alle. Pari viikkoa sitten kävin pistämässä ensimmäisen pistoksen neuronpolilla ja jatkossa pistän itse omatoimisesti kotona. :) Lääke oli samaa vaikuttavaa kamaa kuin edellisessä lääkkeessä Avonexissa, betainterferonia, mutta vaikutus on vain pitkäaikasempi. Tän uuden lääkkeen pistäminen ei hirveesti Avonexin pistämisestä poikennu, laite oli hiukan erilainen mutta periaate sama: Painetaan kynä iholle jolloin pistäminen ja lääkkeen antaminen alkaa automaattisesti, kynä mekaanisesti laukea ja neula tulee esiin, odotetaan noin 10s ja otetaan kynä pois iholta. Helppoa ! Jokseenkin silti raastavaa kun pistäessä tietää sen tosiasian että aiheuttaa itselleen huonon olon..

Ei mulle sinänsä tullut ihan yhtä kauheeta oloa kun edellisen lääkkeen aikana. Silti sellaiset olot että seuraava päivä oltiin töissä poista. Mutta oireet oli paljon erilaisemmat! Kipu oli ihan uus juttu, mikä lääkkeestä aiheutu. Joka paikkaan koski ja sattui. Samanlaiset flunssan oireet silti seurasivat tästäkin lääkkeestä, ja alilämpö oli uusi juttu. Alilämmöstä tulee kyllä aika metka fiilis. :I Nyt tiistaina kun pistän lääkkeen, on sen annostus täysi toisinkuin edelliskerralla kun lääkekoko oli pienempi. Joten "innolla" odotan tiistain tuomia olotiloja... 

Eniten mua ehkä vituttaa täs uudes lääkkeessä sen tuomat kosmeettiset haitat. Luulis että lääkkeen sivuvaikutukset olis lähinnä vaan fyysisesti inhottavaa pahaa oloa, mutta näin ei tämän lääkkeen kanssa olekkaan. Nimittäin pistoskohtaan syntyi hirveä jälki. Pistoskohdan ympärille tuli pari pientä mustelmaa, mitkä ei olis kyllä mun elämää haitannu millään tavalla. MUTTA kun iholle alkoi muodostua nyrkinkokoinen punaisena hohtava jälki, oli vitutus sitä luokkaa. :-D Flunssan oireet voiski kestää, mutta yli pari viikkoa kestävän jäljen kattominen iholla tuottaa vaan pahaa mieltä ! 

image.jpg

Nyt on siis 2vk pistämisestä ja mun reisi näyttää aika nätiltä. (kuva alla) Entä sitten kun tulevaisuudessa pistän toiseen reiteen, sitten taas toiseen reiteen, ja uudelleen toiseen? Mun reidet on täynnä punaisia jälkiä?! Entä kesällä kun käytän mekkoja tai biksuja, tuntuu pistoskohtien esittely turhauttavalta. Pistospaikkaahan pitäisi joka kerta vaihdella, myös alavatsaan voisi pistää. Mutta se vasta kauniilta näyttäisikin?

image.jpg

Äääääh niin turhauttavaa. Eikä taas mitään takuita että edes koko lääke tehoaisi. Jollain tavalla houkuttaisi palata takaisin käyttämään Avonexia, jolloin minkäänlaisia jälkiä pistoskohtaan ei ilmenisi. En tiedä onko tässä syynä se että Plegridy pistetään ihon alle, ja Avonex taas suoraan lihakseen. Jääkö Plegridyn vaikuttava aine liian ihon alle, synnyttäen hirveän jäljen ihoon? Mene ja tiedä, mutta lääke-edustaja oli vain kehottanut jatkamaan lääkkeen kokeilua epäillen ihon kyllä tottuvan lääkkeeseen vielä. No ok ei kai auta muuta ku taas kerran ootella ja katella mihin tää tästä kehittyy.. 

Joulukuu onkin siis täällä startannu taas hiukan ihmetellen !! Toivottavast siellä ruudun toisella puolella olis joulun aika alkanu vähän miellyttävämmin. Meiän perhe toivottelee kivat joulukuun jatkot sinne, pitäkää peukut pystys mulle ja mun iholle että me totutaan uuteen lääkkeeseen ! :D - Sarajollameneehermotlääkkeisiin

image.jpg

Ollaan myös keretty hiukan muokkailla kotia, selfie-peilikin on löytänyt uuden paikan... ;)

image.jpgimage.jpgimage.jpg

Nasu on onneks ottanu rennosti äidin saikkupäivät.. :D <3

image.jpg